30 januari 2024
Ilona van der Velde

Beste leden,

 

Afgelopen dinsdag was de eerste supply chain meeting van 2024. Tijdens deze bijeenkomst hebben we samen met crosswind teruggekeken op hun project Hollandse Kust Noord,
hierin namen Harm en Sil van Crosswind ons mee door het project heen en deelden ze hun ervaringen, uitdagingen en de lessons learned met ons.
Vanuit Groningen Seaports vertelde Erik aansluitend wat er zich op dit moment in de havens afspeelt, welke projecten er lopen en welke er nog aan zitten te komen.

Als bestuur hebben we kort teruggekeken op wat we in 2023 hebben gedaan, zo zijn we bezig met het maken van een professionalisering slag op communicatiegebied,
zo hebben we eind vorig jaar de eerste aanzet gegeven voor het thema waterstof in samenwerking met de RWE en zijn we achter de schermen al bezig geweest met de activiteiten en beurzen voor dit jaar.

Voor 2024 hebben we het jaar verdeeld onder vier thema’s welke gepaard gaan met de activiteiten in dat kwartaal.

Zo hebben we voor het eerste kwartaal de opleidingen centraal gesteld, hierbij kijken we vooruit naar de opgezette MBA vanuit NewEenergy Coalition,
maar ook de gesprekken die we voeren met het Noorderpoort, Hanze en de RUG over de off-shore kalender voor de komende jaren.

Kwartaal twee staat in het teken van het stuk onderhoud & maintenance, hiervoor organiseren we een supply chain meeting ditmaal in het nieuwe onderkomen van Clarkson Portservices (voorheen DHSS).

Het derde kwartaal is internationalisering het thema en linken we dit aan de Wind Energy beurs eind september in Hamburg, waar we vanuit de NNOW ook weer aanwezig zullen zijn en evenementen gaan organiseren,
meer informatie hierover volgt.

Het laatste kwartaal zullen we een vervolg gaan geven op de supply chain meeting die we in november hebben gehad bij de RWE over het onderwerp waterstof.

Houdt onze site en LinkedIn pagina in de gaten voor de volgende bijeenkomst.