2 november 2017
admin

Op 31oktober heeft NNOW zijn eerste Innovatielab gehouden. Gastheer was Endures in Den Helder, en mede met ondersteuning van de Port of Den Helder (PODH) konden wij de leden van NNOW een interessante middag aanbieden.

Sprekers waren Hans van Breugel, Tocardo, die de offshore wind sector vergeleek met de sector waarin hij actief is. Daarnaast was er een interessante presentatie over Gas meets Wind van Kees Wouters, Scientific Energy Analyst bij het Energy Delta Institute. Kees deed een pleidooi om de oude Offshore installaties en infrastructuur op de Noordzee te hergebruiken voor offshorewind. Deze stelling leverde boeiende discussie op met de deelnemers. Martin Weissman van Offshore Innovators had als onderwerp – samenwerking, met een “use case” wat je moet doen als MKb om met een corporate/ afnemer te gaan werken. Er waren voorbeelden van hoe andere MKB bedrijven dat doen, wat issues er zijn, en hoe we dit gat proberen te verkleinen. Vanuit NNOW zijn de ins-outs van het Inn2power programma, Innovatie door internationale samenwerking, besproken.

Al met al een zeer geslaagde middag, en besloten is om in het voorjaar de Innovatielab te herhalen. Plaats wordt dan Hodij Coatings, in Hoogeveen.

 

collage-2017-11-02