5 december 2014
admin

In de afgelopen jaren is duurzame energie enorm belangrijk geworden voor Chili. De reden hiervoor is dat Chili een land is dat bijzonder veel geeft om haar natuurlijke bronnen. Zo heeft Chili 14 miljoen dollar beschikbaar gesteld voor golf- en getijdenturbines. Daarnaast bevindt in Chili het grootste zonnepanelenpark van Latijns- Amerika in de Atacama-woestijn, bestaande uit 310 duizend zonnepanelen. Ook windenergie is erg populair aan het worden, zo is er onlangs het grootste windmolenpark van Zuid-Amerika aangelegd van vijftig turbines. Deze bevindt zich langs de kust op 400 kilometer afstand van Santiago. Hiermee heeft het land een belangrijke stap gezet op weg naar een verminderde afhankelijkheid van natuurlijke bronnen. Vanuit de overheid worden er dan ook steeds meer duurzame projecten gesubsidieerd.

In April 2015 gaat International Business Research, een onderzoeksproject van de Rijksuniversiteit Groningen, marktonderzoek doen in Chili. Hierbij zullen 20 streng geselecteerde top studenten, 3 maanden vooronderzoek doen in Nederland om vervolgens 5 weken veldonderzoek te doen in Chili voor Nederlandse bedrijven. Zij zien hier grote kansen liggen voor windenergie en zijn opzoek naar Nederlandse bedrijven die geïnteresseerd zouden zijn om mee te doen.

International Business Research heeft meer dan 25 jaar ervaring en biedt hoog kwalitatieve onderzoeken aan Nederlandse bedrijven. Verdere informatie kunt u vinden op http://ibr-groningen.nl/of bekijk de brochure.