11 oktober 2012
admin

In 2010 werd de Husum WindEnergy beurs bezocht door een delegatie van het toen nog prille NNOW bedrijvencluster. De enthousiaste reacties van de NNOW deelnemers destijds over dit bezoek aan ‘s werelds grootste windenergie beurs (1.200 exposanten en meer dan 36.000 bezoekers uit ruim 90 landen) en alle opgedane indrukken en contacten waren de opmaat naar de actieve deelname van NNOW aan HUSUM WindEnergy 2012 van 18 t/m 22 september.

Als onderdeel van het grotere Holland Paviljoen, was Noord-Nederland gedurende de hele beurs vertegenwoordigd door een zevental NNOW bedrijven met ieder een eigen (deel)stand: Wiertsema & Partners, Aquatech Diving, Royal Haskoning/DHV, Ecofys en Groningen Seaports. Daarbij was er op de NNOW stand ook een “pool-wand” waar roulerend per dag een drietal andere NNOW leden zich konden profileren. Daarvan hebben Eurotech Benelux, Noorderpoort College en Berechja College gebruike gemaakt. Dit alles gesteund door de aanwezige vertegenwoordigers van NNOW partners Syntens, Energy Valley en NOM. Het Holland paviljoen, onder de bekende Holland branding, was prima georganiseerd en gecoördineerd door de Deutsch-Niederländische Handelskammer. De gezamenlijke NNOW stand was flink gegroeid en daardoor een grote verbetering ten aanzien van de EWEA beurs in Amsterdam.

De opbrengst van enkele dagen Husum is tweeledig. Over aanloop op en aandacht voor de NNOW stand en de daar vertegenwoordigde bedrijven was er geen klagen. Met name de donderdag was een zeer druk bezochte dag. Maar de Husum beurs is ook bij uitstek een goede gelegenheid om nieuwe contacten te leggen met grotere en kleine spelers in de offshore wind industrie. Dit is goed mogelijk door een dwaaltocht door de vele hallen op het complex, of door deel te nemen aan één van de vele matchmaking events tijdens de beursdagen.

De opgedane ervaringen op HUSUM Wind Energy 2012 maken dat onze NNOW deelnemers al weer enthousiast uitkijken naar HUSUM Wind 2014.

Belangstelling voor deelname aan een (collectieve) stand op een Holland Paviljoen via NNOW, laat het ons weten! We starten al weer met de voorbereiding van de belangrijkste beurzen van 2013, waarvan één de EWEA Offshore Frankfurt 2013 is.

Vrijblijvend belangstelling kenbaar maken kan via Stephanie de Noord (communicatie@nom.nl)