17 oktober 2014
admin

Tal van noordelijke ondernemers en werknemers werken momenteel aan de bouw van het grote windpark Gemini op de Noordzee. Internationale waterbouwer Van Oord heeft recentelijk behoorlijk wat vacatures kunnen invullen met noorderlingen en ook wordt er volop samengewerkt met ondernemers uit de regio.

De bouw van het windpark zorgt voor veel werk en spinoff in de regio, zo zegt project manager Didi te Gussinklo Ohmann. ‘We blijven actief kijken en zoeken en proberen mogelijkheden te creëren’, zo zegt ze. Inmiddels zijn er voor meerdere functies noorderlingen aangesteld en wordt er in de regio nog volop gezocht naar onder andere HSE officers, marine vessel coordinators, document controllers, administratieve medewerker(s), een receptioniste, crewing coordinators en projectsecretaresses.

Ook heeft Van Oord kantoorruimte in de Eemshaven in gebruik genomen. Het schoonmaakteam en de koffiedame aldaar zijn allen uit de nabije omgeving afkomstig. Voor personeel dat niet uit de regio komt, heeft het bedrijf appartementen vastgelegd.

Daarnaast zijn er contracten gesloten met lokale ondernemers. Zo zijn Vos Prodect Innovations uit Klazienaveen en Alsema uit Zuidlaren druk met kabelinstallaties, chartert Van Oord voor een lange periode een surveyschip van GeoPlus uit Scheemda en zijn Sterk uit Drachten en Heuvelman uit Delfzijl ingeschakeld voor boringen. De faciliteiten van Sealane worden gebruikt voor onder andere opslagdoeleinden en Hulst Innovatie uit Westeremden bouwt mee aan het deck equipment van het nieuwe kabel installatieschip Nexus.