29 May 2020
admin

 

 Kick-off 4th Offshore Wind Innovation Challenge

 mei, 2020 – Op dit moment voelen we allemaal de effecten van covid-19. Sommige bedrijven hebben te maken met teruglopende orders en de marktintroductie van innovaties is een stuk lastiger geworden. Daarom biedt Offshore Wind Innovators, in nauwe samenwerking met TKI Wind op Zee en ECHT, innovatieve ondernemers een oplossing met de lancering van de 4e Offshore Wind Innovation Challenge.

Innovatie is cruciaal voor bedrijven om kosten te verlagen. Dit jaar brengt stichting DeRijkeNoordzee twee van haar actuele uitdagingen op de markt via de Offshore Wind Innovation Challenge:

  • Goedkopere en efficiëntere manieren om de biodiversiteit in offshore windparken te monitoren
  • Een nieuwe kunstmatige rifstructuur voor meerder soorten zeeleven, bij voorkeur gemaakt van biologisch afbreekbare of natuurlijk voorkomende materialen

Van 28 mei tot 1 september kunnen ondernemers de uitdagingen aangaan door ofwel een concept ofwel een bewezen oplossing te presenteren. In de loop van september tot november 2020 krijgen de ondernemers de kans om in twee plenaire sessies samen te werken met experts van DeRijkeNoordzee en TKI Wind Op Zee en zo hun innovatieve oplossingen verder vorm te geven. De finalisten mogen hun ontwikkelde concept tijdens de finale in januari 2021 aan een breed publiek pitchen. 

De deelnemers kunnen hiermee de zichtbaarheid van hun innovaties in de offshore windmarkt vergroten. Daarnaast krijgen ze deskundige coaching van toonaangevende offshore windbedrijven, die zouden kunnen fungeren als launching customer. De eerste drie edities van de Offshore Wind Innovation Challenge leidden in 75% van de gevallen tot partnerschappen tussen de innovators en de uitdagers.

Klik hier voor meer informatie over de Offshore Wind Innovation Challenges.

Over Offshore Wind Innovators

De Offshore Wind Innovation Challenge is een initiatief van Offshore Wind Innovators. Offshore Wind Innovators is een community voor pionierende bedrijven in de offshore windindustrie. Het doel van de community is om het bedrijfs- en innovatie-ecosysteem van de industrie inzichtelijk te maken en praktische oplossingen te bieden voor de uitdagingen waarmee baanbrekende bedrijven worden geconfronteerd. Offshore Wind Innovators wordt mogelijk gemaakt door TKI Wind op Zee.