1 October 2019
admin

Leergang Offshore Wind

by | Oct 1, 2019 | Nieuws

Offshore wind sector laat zien wat het te bieden heeft

Provincie, kennisinstellingen en bedrijfsleven steken handen ineen en bieden een offshore wind leergang aan

De offshore wind sector biedt enorme innovatieve kansen en levert veel directe werkgelegenheid aan onze regio. De beschikbaarheid van goed personeel is daarvoor noodzakelijk maar dit blijkt een knelpunt te zijn voor veel bedrijven in deze branche. Om te laten zien wat de offshore wind in huis heeft wordt daarom binnenkort de Leergang offshore wind aangeboden. Deze leergang is bedoeld voor geïnteresseerden van allerlei aard en bestaat uit 10 bijeenkomsten vanaf november 2019 tot en met juni 2020. De leergang wordt gratis aangeboden en vindt plaats op verschillende locaties, onder andere in de Eemshaven, Delfzijl en Groningen.

Voorafgaand aan de start van de leergang worden er twee voorlichtingsbijeenkomsten georganiseerd. Deze zijn voor iedereen toegankelijk en vinden plaats op 15 oktober bij het Noorderpoort in Delfzijl (Duurswoldlaan 2) en op 16 oktober bij De Energy Academy in Groningen (Nijeborgh 6). Beide voorlichtingsmomenten starten om 16:00 uur. Professor offshore windenergie Gerard Schepers van de Hanzehogeschool verzorgt een introductiecollege en er wordt uitgebreide informatie gegeven over de inhoud van de leergang offshore wind. Definitieve opgave voor de leergang kan tijdens of na de voorlichting plaatsvinden.

LET OP:
Door externe reden hebben wij besloten om de woensdag sessie in Groningen te laten vervallen en hen die zich hiervoor hebben opgegeven uit te nodigen voor de sessie morgenmiddag op het Noorderpoort te Delfzijl.
Adres;  Noorderpoort, Maritiem &Techniek, Duurswoldlaan 2A, 9936 HA Delfzijl
Voldoende parkeergelegenheid bij de school en in de nabije omgeving.
Datum: 15 oktober 2019
Tijd: inloop 15:30 uur, aanvang programma 16.00 uur, einde programma 18.00 uur
Uiteraard begrijpen wij dat het niet voor een ieder van jullie mogelijk is om op zo’n korte termijn de agenda aan te passen, maar voor hen die wel de mogelijkheid hebben om de bijeenkomst in Delfzijl bij te wonen het geluk dat we deze sessie eindigen met een Warm buffet, aangeboden door de lokale netwerkclub Ventus. Indien u niet in staat bent om de bijeenkomst morgen bij te wonen, alle informatie, presentaties en planning, over de Leergang zal wel met u worden gedeeld.

Opgave voor de voorlichtingsbijeenkomst: via deze link