26 april 2016
admin

Op 25 mei 2016 organiseert het Center for Operational Excellence van de Rijksuniversiteit Groningen zijn tweede congres met als thema “Logistiek is overal”. Met een mix van sprekers uit het bedrijfsleven en de wetenschap, brengen wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen binnen de logistieke sector. Graag wijzen we u op twee energie-gerelateerde sessies die in de middag worden aangeboden:

Energie en logistiek
De impact van logistieke processen op de transitie naar duurzame energie wordt steeds zichtbaarder en strekt zich uit over de gehele keten van de energievoorziening. Locatiekeuzes voor energieproductie, maar ook voor onderhoudscentra, opslag en transport van reserveonderdelen en monteurs hebben grote gevolgen voor de economische, ecologische en sociale duurzaamheid van energienetwerken. Onderzoekers (o.a. Ruud Teunter en Sjirk Bijma) en sprekers uit het bedrijfsleven (o.a. van ECN, Ocean Space Consult en AAMC) richten zich op twee hoofdthema’s: de logistiek in de servicefase van windmolens op zee, en de rol van logistiek in de realisatie van slimme en duurzame energienetwerken.

De Logistiek van (Natural) Gas
LNG (Liquefied Natural Gas) is als brandstof voor de transportsector in opkomst als een schoner alternatief op diesel. Efficiënt en flexibel transport van gas zonder pijpleidingen kan dankzij liqueficatie. Daarmee is LNG pure logistiek. Onderzoekers (o.a., Iris Vis) en sprekers uit het bedrijfsleven (o.a. van Gate terminal; Rolande LNG; DNV-GL) richten zich in hun lezingen op vragen zoals: Hoe krijg je vloeibaar gas op de juiste plaats, op de juiste tijd en in de juiste kwantiteit en kwaliteit? Deze track biedt prikkelende inzichten op de ontwikkeling van het LNG-distributienetwerk voor nu en voor de toekomst. Naast de bovengenoemde sessies worden ook parallelle sessies aangeboden op thema’s zoals “de logistiek van internetverkopen”, “serious gaming in de logistiek” en “lean versus smart manufacturing”. In de ochtend nemen verschillende keynote sprekers u mee langs belangrijke logistieke uitdagingen en oplossingen.

Bevestigde keynote sprekers zijn:

Arthur van Dijk (voorzitter Transport en Logistiek Nederland en lid topteam logistiek)
Frits van Bruggen (hoofddirecteur ANWB)
Paul Rosenmöller (voorzitter VO-raad)

COPE biedt leden van NWEA graag de mogelijkheid om kosteloos deel te nemen.

Aanmelden
Aanmelden kan met de vouchercode COPE370W via deze link.
Meer informatie over het programma is ook te vinden via deze link.