11 april 2016
admin

foto overdracht Van OordVan der Ploeg Equipment Builders heeft de overdracht beklonken van enkele cruciale onderdelen voor het nieuwe schip, de Bravenes, van Van Oord Shipmanagement. De Bravenes is het nieuwe SRI-schip (Subsea Rock Installation) dat eind 2017 wordt opgeleverd.

Van der Ploeg is er trots op deze opdracht voor Van Oord Shipmanagement te hebben uitgevoerd. Voor Van der Ploeg was deze opdracht een mooie uitdaging om de complexe en cruciale constructies binnen de gegeven tijd succesvol te kunnen vervaardigen. “Door een intensieve samenwerking met verschillende partners, onder andere met Ulstein Engineering, is dit gelukt. Echt een perfect construction”, aldus John Spruitenburg, directeur van Van der Ploeg Group. “Het is geweldig om te mogen werken aan zo’n revolutionair en innovatief product. Uitdagingen die we altijd met beide handen aangrijpen om er een succes van te maken.”

Een tweetal carrousels en bijbehorende loaders, voor het nieuwe valpijpschip Bravenes, hebben de FAT (Factory Acceptance Test) glansrijk doorstaan. In het bijzijn van de opdrachtgever en de betrokken leveranciers van Van der Ploeg werd de overdracht op plezierige wijze gevierd middels de uitrol van een 5 meter hoog banier waarop het schip in volle glorie was te zien. Een behouden vaart en succesvolle inzet van dit nieuwe schip zullen het bewijs vormen van de goede samenwerking tussen Van Oord en Van der Ploeg.

Van der Ploeg Equipment Builders stelt de wensen en behoeften van de klant voorop, brengt deze in kaart en handelt ernaar. “Wij zijn een specialist die zowel nationaal als internationaal actief is in het vervaardigen van complexe en zware constructies voor de Offshore, Industrie en Defensie. Om continu aan de vraag van onze (inter-)nationale klanten te voldoen, is onze fabriek zeer efficiënt en nauwgezet ingericht”, aldus John Spruitenburg. De dienstverlening van Van der Ploeg bestaat onder andere uit engineering, projectmanagement, productie en installatie begeleiding. Met een 70-tal collega’s is Van der Ploeg uitstekend geëquipeerd om – via het projectburo, de afdeling verspaning, de lasafdeling en de montage afdeling – grote projecten conform de wensen van de opdrachtgevers in de juiste uitvoering en tijd te vervaardigen.