7 maart 2016
admin

In 2014 heeft Siemens 50 windmolens geleverd voor de Arrayán wind farm. Meer recent heeft Vestas nog een order gekregen voor 56 nieuwe onshore windmolens. Slechts enkele voorbeelden dat Chili een zeer interessante markt kent voor de wind energie sector; ook voor Nederlandse bedrijven!

Al tien jaar lang helpen studenten van de Universiteit van Amsterdam vier bedrijven die hun activiteiten uit willen breiden naar een opkomende economie. Dit jaar ligt de focus op Chili in Zuid-Amerika en ook dit jaar biedt studievereniging Sefa Nederlandse bedrijven de kans om onder de kostprijs een op maat gemaakt onderzoek te laten doen door vier student consultants, gesteund door consultants van onder andere Deloitte en Bain&Co. Dit onderzoek zal bestaan uit 3 fasen. In de eerste fase wordt samen met een bedrijf bepaald wat er onderzocht dient te worden, om vervolgens 2 á 3 maanden desk research te doen vanuit Nederland. Vervolgens zullen de studenten afreizen naar Chili om daar een maand fulltime aan de onderzoekvraag te werken. In de afrondende fase zullen de bevindingen vervolgens worden gerapporteerd en gepresenteerd aan de opdrachtgevers.

Voor Nederlandse bedrijven kan dit project dé uitkomst zijn om te laten onderzoeken hoe zij het beste de Chileense markt kunnen betreden. Daarnaast kan er onderzocht worden welke concurrenten er actief zijn op de markt, kunnen er potentiële klanten in kaart worden gebracht of kan er een partner/agentnetwerk opgezet worden. Voor bedrijven die reeds actief zijn in de Chileense markt kan dit onderzoek echter ook van waarde zijn. Zo zou er onderzocht kunnen worden hoe de marktpositie verstevigd kan worden, kunnen concurrenten worden geïnterviewd door de studenten, of kan er met een frisse blik worden gekeken of er een efficiëntieslag gemaakt kan worden binnen de huidige bedrijfsvoering.

Wilt u meer informatie over dit project, of bent u benieuwd wat de studentconsultants voor uw bedrijf zouden kunnen betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met Casper Schouten via (06) 393 633 28 of stuur een email naar researchproject@sefa.nl