15 april 2013
admin

Op 13 maart jl. heeft bij ATO Den Helder, recent als NNOW lid toegetreden, de laatste sessie van de NNOW snelcursus offshore wind plaatsgevonden. Uiteindelijk hebben zo’n 25 bedrijven deelgenomen, waarvan enkele met veel offshore wind ambitie, maar summiere achtergrondkennis. Hoewel de hoeveelheid informatie soms overdonderend was (met dank aan Jos Beurskens volgens NHL windlector Gerard Schepers) zijn de docenten/inleiders erin geslaagd een interessante mix van theorie en praktijk neer te zetten in een erg leuke sfeer.

Omdat materiekennis de kans op succesvol zakendoen in de complexe offshore wind branche verhoogt, overweegt het projectteam de snelcursus in 2014 opnieuw aan te bieden. Suggesties van deelnemers uit de evaluatie worden dan benut om verbeteringen aan te brengen. In de loop van 2013 komen we daarop terug. Tenslotte namens de deelnemers en het projectteam dank aan docent en inleiders Gerard Schepers (ECN/NHL), Albert van der Hem (BLIX) en Dirk-Jan Kootstra (Pontis Engineering).

Hoewel de hoeveelheid informatie soms overdonderend was (met dank aan Jos Beurskens volgens NHL windlector Gerard Schepers) zijn de docenten/inleiders erin geslaagd een interessante mix van theorie en praktijk neer te zetten in een leuke sfeer.

Gerard Schepers heeft op 11 april jl. zijn feestelijke inauguratie gehad als lector windenergie aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden NHL.