15 april 2013
admin

Woensdag 27 maart jl. was NNOW vertegenwoordigd in het forum van Noorderwind 2013 georganiseerd door Samenwerkende Bedrijven Eemsdelta (SBE). Daarin zat ook Eugène Kops, Commercial Manager van Typhoon Offshore, ontwikkelaar van het Gemini park. Kops meldde dat er afrondende gesprekken zijn met twee investeerders en het park naar verwachting werk oplevert voor ca. 500 mensen. Dat klinkt NNOW als muziek in de oren. Al in 2010 kwamen ruim 150 deelnemers naar de eerste NNOW supply chain meeting op Groningen Airport Eelde om toenmalig projectontwikkelaar én turbine leverancier BARD Offshore te bevragen op kansen op werk voor (Noord-)Nederlandse partijen.

NNOW is deels geboren als actief antwoord op de BARD plannen en het daarbij gevoelde gebrek aan nationale ‘industriepolitiek’ om daar werk uit te halen. De positieve uitlatingen van toen komen gelukkig terug in de actuele uitspraak van Kops namens Typhoon. Kops liet in Eemshaven (nogmaals) weten dat Siemens de turbines voor Gemini levert. Daar maakt NNOW werk van, daarom organiseren wij:

Supply chain meeting Siemens – NNOW 9 oktober 2013

NNOW en Siemens Wind Power Nederland organiseren op 9 oktober 2013 gezamenlijk een supply chain meeting voor NNOW leden, zoals dat eerder met Van Oord en DEME is gedaan. Doel is inzicht krijgfen in de behoeftes van Siemens aan toelevering voor diverse (NL gebaseerde) windparken en in de oplossingen die NNOW leden/betrokkenen daar tegenover kunnen zetten. Het gaat daarbij om activiteiten in de hele supply chain van bodemonderzoek tot turbineonderhoud. Leden worden door NNOW uitgenodigd op voorspraak van Siemens. Belangstelling kenbaar maken is mogelijk bij Petra Engel (engel@nom.nl).

Voor meer informatie over het windpark Gemini klik hier