6 februari 2013
admin

Op dinsdag 27 november 2012 vond de NNOW najaarsmeeting plaats bij CAPE Holland te Beilen. Centraal stond de innovatieve werkwijze van CAPE Holland bij het intrillen van monopiles met de Super Quad Kong trilhamer. Omdat de eerste toepassingen van deze techniek uitzonderlijk goed zijn verlopen is het te verwachten dat de sector deze mogelijkheid ook zal omarmen. De toelichting van Laurens de Neef geeft daar alle vertrouwen toe. Dit is precies waar NNOW met de betrokken bedrijven op inzet; praktische innovaties die de kosten van wind op zee reduceren.

Aansluitend presenteerden Sander Wortelboer en Suzanne Wierenga van Deloitte & Touche een aantrekkelijke fiscale regeling rondom het gebruik van schepen. Dus ook voor de offshore wind sector biedt dit interessante mogelijkheden.

Met ruim veertig deelnemers was deze meeting weer goed bezocht. ‘Onder de bovenloopkraan’ werden tijdens de afsluitende borrel geanimeerde gesprekken gevoerd en zijn de nodige kaartjes gewisseld. Als projectteam kijken we daarom tevreden terug op de opkomst, de verstrekte informatie en de bijdrage aan versteviging van het offshore wind netwerk.

Om de presentatie van CAPE Holland te bekijken, klik hier.

Om de presentatie over de Dutch tonnage tax regime te bekijken, klik hier.

Om het filmpje “The Clamp Attachment” te bekijken, klik hier.

Om de animatiefilm van Riffgat Offshore Windpark te bekijken, klik hier.

Om de verkortte versie van de installatiecyclus te bekijken, klik hier.