15 april 2013
admin

Innovatie in de offshore wind raakt vrijwel alle schakels in de supply chain. Betere technieken, slimmere, geïntegreerde werkwijzen en lagere kosten moeten het toekomstperspectief van de offshore wind sector bestendigen en Nederlandse partijen daarin een stevige positie geven.

Rondom de ‘grote componenten’ onderwater, zoals fundering en bekabeling zijn Nederlanders vrijwel altijd van de partij.  Voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in het maakproces van grote componenten boven water, zoals turbinebladen moeten we beter zoeken. Nederlandse kennis van de processen rondom grote composietdelen is door diverse sectoren heen echter zeer zeker zichtbaar. Ook waar het gaat om van technische eisen via bladontwerp, plug, mal, composietsamenstelling naar turbineblad/groot composietdeel te komen.

In het proces van ontwerp naar groot composietdeel is binnen NNOW het bedrijf MouldCAM actief. MouldCAM beschikt over een freesmachine van 26 x 6 x 3 meter voor pluggen (nu nog nodig om een mal te maken) en heeft veel expertise op het gebied van mallen voor grote composiet delen.

NNOW nodigt u graag uit voor de themasessie innovatie bij MouldCAM in Heerenveen op dinsdagmiddag 14 mei aanstaande. MouldCAM neemt ons mee in de actuele en toekomstige ontwikkelingen die zij ziet rondom de productie van grote composietdelen. Als gebruikelijk is de setting informeel, is er na de introductie(s) een korte rondleiding met uitleg van de techniek en wordt afgesloten met een borrel.

Aanmelden kan via Petra Engel – engel@nom.nl.