15 april 2013
admin

Zijn Noordzeehavens  gereed voor offshore wind doelstelling Energieakkoord?

Met het SER Energieakkoord komt de realisering van meer windparken op het Nederlandse deel van de Noodzee dichterbij. Nederlandse bedrijven zijn nu al prominent betrokken bij de bouw van buitenlandse offshore windparken. Wanneer de bouw van meer Nederlandse windparken op zee realiteit wordt, kan het Nederlands bedrijfsleven zijn expertise en ‘skills’ op competitieve wijze inzetten. Het bedrijfsleven is er klaar voor. Maar zijn de zeehavens ook gereed?

Dinsdagmiddag 15 oktober van 13:30 tot 16:00 uur (inloop vanaf 13:00 uur) tijdens Offshore Energy 2013 in Amsterdam houdt NNOW Northern Netherlands Offshore Wind – op initiatief van NHN Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord – een side-event met de centrale vraag:  “Hebben de Nederlandse zeehavens de nodige infrastructuur en havenlogistieke voorzieningen voor nieuwe Nederlandse windparken?”

Programma Managers verantwoordelijk voor de bouw en constructie van offshore windparken geven aan waar de havens aan moeten voldoen. Directeuren van Nederlandse Noordzeehavens ‘pitchen’ hoe zij tegemoet komen aan de locatie-eisen en havenlogistieke voorzieningen tijdens de bouw- en installatiefase en in de onderhoudsfase. Stuwadoors die ‘handling’ en logistieke diensten verlenen en moeten schakelen en makelen tussen de havenexploitant en de havengebruikers reageren daarop.

Aanmelden Iedereen kan zich kosteloos online aanmelden .

Netwerkborrel Na afloop is iedereen die aan de sessie heeft deelgenomen van harte welkom bij de netwerkborrel van Port of Den Helder om 16.30 uur op haar stand: Hal 11, standnummer 11.058.

De haven van Den Helder is nu al de belangrijkste offshore haven van Nederland voor de logistieke bevoorrading van productieplatforms op de Noordzee.  Met de kennis in deze sector is het bedrijfsleven in staat nieuwe activiteiten te stimuleren, coördineren en faciliteren in de offshore windenergie. Kom kennismaken op de netwerkborrel met Port of Den Helder en de Helderse bedrijven.